DEN BLÅ PLANET

KORALREV

Skjult lige under overfladen af havet eksisterer en af jordens mest fascinerende steder: koralrevet.

Det er hjemsted for millioner af dyr, og med sine utrolige former og farver gnister det forbløffelse over det vidunderlige liv, der lever i havet. Desværre ser fremtiden for koraller dyster ud, og det er nu op til os (mennesker) at hjælpe med at bevare dem – heldigvis er det ikke for sent.

I tæt samarbejde med YOKE har vi skabt en særlig udstilling om koralrevens vidundere og trusler og hvordan man kan bevare dem. Udstillingen inviterer akvariets besøgende til at dykke ned i havet og udforske mangfoldigheden af revet. Med et legende, uddannelsesmæssigt perspektiv og en magisk atmosfære kan alle aldre fordybe sig og lære om rigdom i livet i korallerne og hvordan menneskelig adfærd påvirker koralrev.

GALLERY

Designet til udstillingen er skabt for at understøtte den legende oplevelse af at være under vand. Besøgende opfordres til at følge deres instinkter, mens de efterligner en fiskes adfærd gennem dybe farvekontraster i deres naturligt charmerende hjem. Gennem spil, infografik og illustrationer står udstillingen over for udfordringen med at forklare, hvor rig på forskellige arter dette univers er, fra mikroorganismer til fisk og pattedyr.

Scenografien er lavet af overdimensionerede, farverige koralskulpturer med huler, der giver børnene mulighed for at lege og gemme sig inde, mens de efterligner opførslen hos fisk, der lever i koralrevet. 

UDTALELSE

 

Jeppe, YOKE

“Som kreativ producent er det altafgørende for os, at vores tekniske samarbejdspartner er kreativ, på forkant med udviklingen og kan tænke ud af boksen – og det kan de! En troværdig leverandør, der kommer med gode input og sparring.

 

CAST & CREW MEMBERS

Design: YOKE

Sted: Den Blå Planet, Danmark